Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταδικάζει η κυβέρνηση την επίθεση στην «Athens Voice»

Που πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό

athensvoice8

Εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice» προκάλεσε η πυρκαγιά που σημειώθηκε σήμερα το πρωί και πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό.

Στα γραφεία, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 22 και Μαυρομιχάλη, στο κέντρο της Αθήνας, η γυάλινη πόρτα της εισόδου ήταν σπασμένη και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες την περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά.

Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα, μέσω της Σοφίας Βούλτεψη, την εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε την ολική καταστροφή των γραφείων της εφημερίδας. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες είναι αποκρουστικές και καταδικαστέες από όλο το πολιτικό φάσμα.

«Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις» σημείωσε τέλος η κ. Βούλτεψη.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice.

Η ελευθερία της έκφρασης συνιστά αναγκαίο θεμέλιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της«.

By