Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταδικάστηκε για διαφθορά ο πρώην δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης

Έγινε γνωστός για τους χειρισμούς του στον τυφώνα Κατρίνα το 2005

cn_image.size.katrina

Ο Ρέι Νέιγκιν, πρώην δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης που έγινε γνωστός για τους χειρισμούς του στον τυφώνα Κατρίνα το 2005, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 10 ετών με την κατηγορία της διαφθοράς.

Ο 58χρονος Νέιγκιν είχε κριθεί ένοχος τον Φεβρουάριο για 20 κατηγορίες που αφορούσαν τη δωροληψία από ιδιώτες με αντάλλαγμα την υπογραφή συμβάσεων με τον δήμο. Ο Δημοκρατικός πολιτικός κινδύνευε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, όμως το δικαστήριο του επέβαλε 10 χρόνια, τα οποία θα αρχίσει να εκτίει τον Σεπτέμβριο σε ομοσπονδιακή φυλακή ελάχιστης ασφαλείας στη Λουιζιάνα.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ο πρώην δήμαρχος είχε λάβει περίπου 200.000 δολάρια για να παραχωρεί συμβάσεις σε ιδιώτες, μετά την καταστροφή που υπέστη η πόλη της Νέα Ορλεάνης από τον τυφώνα.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους είχε δεχτεί σκληρή κριτική γιατί δεν κινητοποίησε εγκαίρως την Εθνοφρουρά για να σώσει τους κατοίκους και δεν προώθησε είδη πρώτης ανάγκης στην πόλη. Περίπου 1.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες χιλιάδες παρέμειναν αποκλεισμένοι μέσα σε κλειστά γήπεδα, χωρίς φαγητό και νερό, για πολλές ημέρες.

By