Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έτσι θα καταπολεμήσουν τη λαθρεπιβίβαση στα μέσα μεταφοράς

Τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Μεταφορών για την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής.

Εγκαίνια νέος  Σταθμός  Μετρό  Περιστέρι  Υπουργός Μεταφορών  Κωστής  ΧατζηδάκηςΤα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Μεταφορών για την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής καθώς υπήρξαν αυξήσεις των πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο του 2012 λειτούργησαν θετικά, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος.

Στόχος είναι η αύξηση των εσόδων των συγκοινωνιών ώστε να αποφύγει την αύξηση κατά 25% στην τιμή των εισιτηρίων που ζητά η τρόικα. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το φθινόπωρο.

Έτσι προχωρά σε συμπληρωματικά μέτρα που αφορούν την αύξηση ελέγχου και της λειτουργίας των εκδοτηρίων, ενώ θα συνεχισθούν και θα ενισχυθούν τους επόμενους μήνες οι εντατικοί και συστηματικοί έλεγχοι στις Αστικές Συγκοινωνίες.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν:

  • Αναδιάταξη προσωπικού ελέγχου και πωλήσεων. Αποφασίσθηκε η μεταφορά 102 ατόμων από διοικητικές θέσεις στο έλεγχο και στα εκδοτήρια, Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές θα αυξηθούν από 50 στους 90 και οι εκδότες από 200 στους 260. Επίσης το προσωπικό ελέγχου της ΟΣΥ ενισχύεται με 40 επιπλέον άτομα στον έλεγχο καθώς από τις 25 Ιουνίου, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς.
  • Επιβίβαση επιβατών από την μπροστινή θύρα. Το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου από τις λεωφορειακές γραμμές που διασχίζουν τους δρόμους: Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας.
  • Πώληση ειδικού τύπου εισιτηρίου εντός οχήματος από τους οδηγούς. Ανεξάρτητα από τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων ο επιβάτης θα μπορεί να προμηθεύεται το ενιαίο εισιτήριο 1,40 ευρώ από τον οδηγό του οχήματος, με επιβάρυνση 10 λεπτών.
  • Επέκταση και αστυνόμευση του δικτύου των Ειδικών Λωρίδων Λεωφορείων
  • Ανταλλαξιμότητα εισιτηρίων. Στόχος του μέτρου αυτού είναι η καταπολέμηση της εισιτηριομεταβίβασης και αφορά τη δυνατότητα έκπτωσης σε επιβάτες που επιστρέφουν τα ακυρωμένα τους εισιτήρια.
  • Ενημερωτική καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το 2014 προγραμματίζεται να αρχίσουν να τοποθετούνται μπάρες στις εισόδους Μετρό και Ηλεκτρικού, στα πρότυπα του εξωτερικού. Στις 12 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By