Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατασκοπείας συνέχεια στην Κουμουνδούρου

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ η λειτουργία της ΕΥΠ

eyp600_311013

Συνέχεια στο σίριαλ των παρακολουθήσεων με προτάσεις για νέες κλήσεις δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ, Θ. Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία χαρακτηρίστηκε από τους εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τυπική» και «μεθοδευμένη». Από την Κουμουνδούρου ζητούν την κλήση του υπεύθυνου εισαγγελέα για την ΕΥΠ, της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, τους αρμόδιους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα όσα είπε ο κ. Δραβίλλας στο επεισοδιακό πέρασμά του από τη Βουλή, ενώ δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός της αγνώστου ταυτότητας συνοδείας του, που οδήγησε στην αποχή της Λιάνας Κανέλλη από τη συνεδρίαση. Πάντως κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν την είδηση που βγήκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς ο κ. Δραβίλλας αρνήθηκε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή, άμεση ή έμμεση, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε έκνομες ενέργειες, όπως είχε γραφεί σε μερίδα του Τύπου πριν από ένα μήνα, κάνοντας λόγο για διοχετευμένες πλαστές πληροφορίες που επιβεβαιώνεται ότι δεν ήταν κάτι άλλο παρά πυροτεχνήματα για να βλάψουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα όσα διαμηνύουν οι εκπρόσωποι της Κουμουνδούρου, ο κ. Δραβίλλας δεν απάντησε σε καίρια ερωτήματα επικαλούμενος το απόρρητο της ΕΥΠ, με αποτέλεσμα να μένουν μετέωρα ερωτήματα για τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων με τις παρακολουθήσεις της NSA στην Ελλάδα. Εκτός όμως από αυτό, στην Κουμουνδούρου «βλέπουν» και δομικό πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΥΠ καθώς κρίνουν «αναγκαίος ο αναπροσδιορισμός του ρόλου, της λειτουργίας και του τρόπου στελέχωσης της ΕΥΠ, σύμφωνα με τα συνταγματικώς και υπερνομοθετικώς επιβαλλόμενα και διεθνώς προβλεπόμενα σε μια δημοκρατία, τόσο για την θωράκιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών όσο και για την περιφρούρηση της εθνικής ασφάλειας αλλά και για την προστασία του πολιτεύματος, καθώς επίσης των εθνικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων, σε επίπεδο οικονομίας και ανάπτυξης στο σύνθετο διεθνές περιβάλλον».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By