Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατηγορούμενος για τοκογλυφία ο πρώην υπουργός Ι.Ανθόπουλος

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ

 

@fosphotos.com Alexandros Katsis
@fosphotos.com Alexandros Katsis

Eγγύηση της τάξης των 200.000 ευρώ κατέβαλε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας επί ΠΑΣΟΚ , Ιωάννης Ανθόπουλος προκειμένου να μην οδηγηθεί στην φυλακή αφού εκκρεμούν εναντίον του κατηγορίες για τοκογλυφία.

Αφορμή αποτέλεσε η εμπλοκή του ως δικηγόρος το 2012 σε υπόθεση εικονικών δανείων και πωλήσεων προϊόντων με τοκογλυφικά επιτόκια.

Ο Ι. Ανθόπουλος διώκεται και με βάση τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς κοινωνικών λειτουργών εφόσον θεωρείται πρόσωπο το οποίο κατείχε δημόσια θέση και μάλιστα κατηγορείται ότι επικαλούνταν τις διασυνδέσεις του ώς πρώην υπουργός.

Ο Ι. Ανθόπουλος φέρεται να εμπλέκεται σε 7 τέτοιες υποθέσεις από το 2002 έως το 2005. Υπενθυμίζουμε ότι είχε εμπλακεί και στην υπόθεση του Πόρτο Καρράς όπου συμπεριλαμβάνονταν στους υπογράφοντες  βουλευτές ρουσφετολογικής τροπολογίας υπέρ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Από τους ελέγχους των λογαριασμών του προκύπτουν εμβάσματα της τάξης των 700.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο Ι. Ανθόπουλος περιλαμβάνεται στα 36 πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ από το 2012[space size=»30″]

By