Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κατώτερη των προβλέψεων η ανάπτυξη στη Γερμανία

Η Bundesbank προβλέπει ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα είναι 0,3%.

BUDENSBANKΗ Bundesbank, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας για το 2013 και το 2014, ενώ έδειξε εμπιστοσύνη ότι η Ευρωζώνη έχει περάσει τον πάτο της ύφεσης.

Η Bundesbank προβλέπει ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα είναι 0,3% φέτος και 1,5% το 2014 έναντι 0,4% και 1,9%, αντίστοιχα, που προέβλεπε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση στις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση και αν σε αυτές θα πάρουν σταδιακά το πάνω χέρι οι επεκτατικές δυνάμεις. Η συνέχιση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας είναι εξ ίσου σημαντική προϋπόθεση στις προβλέψεις που κάναμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, ωστόσο, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν 1,9% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν είχαν αυξηθεί 0,5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των εξαγωγών από τον Μάιο του 2012 και πολύ υψηλότερη από την αύξηση 0,1% που προέβλεπαν οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg. Η γερμανική οικονομία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By