Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Βενιζέλου – Διώτη θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να προτείνει κοινή εξέταση αρχικά των Διώτη – Βενιζέλου και στη συνέχεια των Διώτη – Μπίκα.

 Του Κώστα Πουλακίδα

 

www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros
www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros

Τη λύση της κατ’ αντιπαράστασης εξέτασης του Ι. Διώτη τόσο με τον Ε. Βενιζέλο όσο και με τον πρ. Διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε «ότι αποφασίσει η επιτροπή».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται στο αίτημα της κατ’ αντιπαράστασης εξέτασης μετά τα όσα είπε (και επέμεινε) ο Ι. Διώτης σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή των Ε. Βενιζέλου και του Κ. Μπίκα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Διώτης υποστηρίζει ότι έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ στον Ε. Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου 2011 και ότι ο Κ. Μπίκας είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για την λίστα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να προτείνει κοινή εξέταση αρχικά των Διώτη – Βενιζέλου και στη συνέχεια των Διώτη – Μπίκα, εφόσον βέβαια ολοκληρωθούν οι ξεχωριστές καταθέσεις. Η κατάθεση Διώτη διεκόπη σήμερα και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, ενώ αυτή την ώρα καταθέτει ο Κ. Μπίκας.

 

 

By