Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καψής: Χρειάζεται ένα ανοιχτό συνέδριο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς

«Να μην προσδεθεί το ΠΑΣΟΚ στο άρμα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ»

kapsis

Συνέδριο όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς ζήτησε το στέλεχος της Ελιάς Παντελής Καψής, μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm.

Περιγράφοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες θα πρέπει να πατά το εγχείρημα για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς ο κ. Καψής υπογράμμισε την ανάγκη «ο κεντροαριστερός πόλος να έχει τη δική του αυτοδύναμη πολιτική ταυτότητα» και σημείωσε πως «δεν έχει κανένα νόημα να πάμε σε συνέδρια μηχανισμών και εσωκομματικές ισορροπίες».

«Χρειάζεται ένα ανοιχτό συνέδριο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς που θέλουν να συνεργαστούν και είναι ανάγκη να συνεχίσουμε την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και το πιο κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει η πολιτική της κυβέρνησης να μη γίνει μέσα από ρυθμίσεις που κάνει προσωπικά ο καθένας υπουργός, μετρώντας το πολιτικό κόστος, αλλά να γίνουν με συνολικό πολιτικό σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως η λύση για το ΠΑΣΟΚ που «αυτή τη στιγμή περνά μια σοβαρή κρίση» δεν είναι ένα συνέδριο μηχανισμών όπου οι κομματικοί στρατοί θα πάρουν πόστα και θα μοιράσουν οφίκια» αλλά «ένα συνέδριο όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, ανοιχτό. Το αν θα είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς είναι δευτερεύον».

Όπως μάλιστα ανέφερε το ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί και στη ΔΗΜΑΡ και στο Ποτάμι καθώς, όπως επεσήμανε, «η λύση για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά δεν είναι να προσδεθεί είτε στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Ν.Δ. και να διαπραγματευτεί προτάσεις και προνόμια.»

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας σχολίασε χαρακτηριστικά:«Σε ένα τέτοιο συνέδριο, όλα μπαίνουν υπό συζήτηση, διότι δεν υπάρχει συνέδριο περιορισμένης ευθύνης. Αλλά εμείς δεν βάζουμε θέμα ηγεσίας. Κάθε συνέδριο, όμως, εκλέγει ηγεσία. Δεν μπορεί να μη θέσει το θέμα της ηγεσίας, προφανώς…»

By