Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κεγκέρογλου: Επέκταση των πειραματικών σχολών επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ

Μέσα στο 2015 θα αναπτυχθούν τμήματα yachting και κρουαζιέρας, αλλά και επέκταση του προγράμματος για ειδικότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα

kegerogloy

Την επέκταση του προγράμματος των πειραματικών σχολών επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων από τη λειτουργία του Πειραματικού Τμήματος για τον Τουρισμό σε ημερίδα με θέμα: Πειραματικές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ. «Ένα επιτυχημένο πείραμα σε εξέλιξη», που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 25.11.2014 από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ για τον Τουρισμό προαναγγέλλοντας παράλληλα την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους τομείς, αφού, όπως ανακοίνωσε, μέσα στο 2015 θα υπάρξει η δυνατότητα για την ανάπτυξη τμημάτων yachting και κρουαζιέρας, αλλά και επέκταση του προγράμματος για ειδικότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιαστεί ο απολογισμός από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Πειραματικού Τμήματος για τον Τουρισμό. Τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά και ως προς την εκπαίδευση των παιδιών και ως προς το εργασιακό κομμάτι. Κύριο ρόλο έπαιξε η εμπλοκή των ίδιων των επιχειρήσεων με τη σύμβαση την οποία υπογράφουν προκειμένου να εκπαιδευτούν τα παιδιά στις επιχειρήσεις αλλά και να έχουν εργασία. Ο θετικός απολογισμός, η ίδια η ζήτηση των φοιτούντων στο Τμήμα, μας έδωσαν τη δυνατότητα να αυξήσουμε τα Τμήματα κατά δύο. Θα έχουμε επομένως από φέτος την ευχέρεια, από 94 αιτήσεις που κατατέθηκαν να ικανοποιηθούν οι 60 και αυτά τα παιδιά να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επαγγελματική τους αποκατάσταση».

Επιπλέον, ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε: «Είναι πολύ θετικά τα αποτελέσματα και για αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα για το Ηράκλειο, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μέσα στο 2015 τη δυνατότητα να αναπτύξουμε Τμήματα για το yachting και την κρουαζιέρα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία μας γιατί το Ηράκλειο είναι πλέον μια πόλη που έχει δεθεί με την κρουαζιέρα. Ταυτόχρονα προχωρούμε και στην επέκταση του προγράμματος για ειδικότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα, έτσι ώστε να «δέσουμε» τη δραστηριότητα του Πρωτογενή Τομέα και τον Τουρισμό. Αυτό είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις σχολές του ΟΑΕΔ για τις συγκεκριμένες συνεργασίες με τους επιχειρηματίες και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, που μας δίνουν μια σίγουρη προοπτική για τα παιδιά που εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα παρουσιάστηκε ο απολογισμός της πρωτοβουλίας του ΟΑΕΔ για τις Πειραματικές Σχολές Τουρισμού. Η πρωτοβουλία αυτή πιστεύω ότι στήριξε τόσο το κομμάτι των καταρτιζομένων, εξασφαλίζοντας εργασία και συνδυάζοντας την κατάρτιση με την επαγγελματική αποκατάσταση, αποφεύγοντας τη δημιουργία καταρτιζομένων ανέργων. Ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να έχουν στις τάξεις τους προσωπικό σωστά καταρτισμένο, το οποίο και αξιοποίησαν για να αναβαθμίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Σαν Περιφέρεια Κρήτης πραγματικά αυτό είναι κάτι που στηρίζουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος περνάει μέσα από τις αναβαθμισμένες υποδομές και τη σωστή παροχή υπηρεσιών και πραγματικά είναι μια προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί -όπως προανήγγειλε ο κ. Κεγκέρογλου– και σε άλλους τομείς»

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς», στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτείας καθώς και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων του προγράμματος.

By