Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεγκέρογλου: Με το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αντιμετωπίζουμε την ακραία φτώχεια

«Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά το επόμενο διάστημα και καθολικά από τον ερχόμενο Απρίλιο»

kegeroglou

Tην αντιμετώπιση της «ακραίας φτώχειας» έχει ως στόχο η εφαρμογή του μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε το μέτρο «καινοτόμο» και προανήγγειλε πως θα είναι έτοιμο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα σημείωσε πως θα εφαρμοστεί πιλοτικά το επόμενο διάστημα και καθολικά από τον Απρίλιο του 2015.

Ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αφορά πολίτες που ζουν σε διάφορες περιοχές, αστικές ημιαστικές, αγροτικές και νησιωτικές ώστε να υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά» ενώ για όλους, όπως ανέφερε,  θα υπάρχει ενιαίο σύστημα κριτηρίων και ο τρόπος που θα εφαρμοστεί θα είναι ίδιος.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι οικονομική ενίσχυση και κοινωνική στήριξη σε σύνολο υπηρεσιών και αγαθών και δράσεων για εργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 4.800 ευρώ θα δικαιούται ετησίως μία οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα, ενώ 6.000 ευρώ θα είναι το ποσό για μία οικογένεια με δύο ενήλικα παιδιά.

By