Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κεγκέρογλου: Προσπαθούμε να κάνουμε μηνιαία την καταβολή του προνοιακού επιδόματος

«Το πρώτο 20ημερο του Οκτώβρη η τρίτη δόση του οικογενειακού επιδόματος»

kegeroglou

Για την καταβολή του οικογενειακού, του προνοιακού, αλλά και την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «AΝΤ1» ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι περίπου στο πρώτο 20ήμερο του Οκτώβρη αναμένεται να λάβουν την τρίτη δόση του οικογενειακού επιδόματος οι δικαιούχοι του, ενώ θα γίνει και εξόφληση σε όσους δεν έχουν λάβει τις προηγούμενες δύο δόσεις.

Για τα προνοιακά επιδόματα, που καταβάλλονται από τους κατά τόπους Δήμους της χώρας, είπε ότι θα καταβληθεί περίπου στα μέσα του Σεπτέμβρη. Το προνοιακό επίδομα, που λαμβάνεται κάθε δίμηνο, γίνονται προσπάθειες να γίνει μηναία η καταβολή του, όπως είπε ο ίδιος, εξηγώντας ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συντονιστούν οι τρεις φορείς: αυτός που εκπροσωπεί ο ίδιος, το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι και το αρμόδιο και ο Δήμοι.

Σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ξεκινά από ορισμένους Δήμους και Περιφέρειες το φθινόπωρο, υπογράμμισε ότι αφορά στο 7% του πληθυσμού και ότι στα απαιτούμενα κριτήρια δε λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό, αλλά το πραγματικό εισόδημα.

By