Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεδίκογλου για Κρανιδιώτη: Τις θέσεις της κυβέρνησης εκφράζει ο πρωθυπουργός

Διευκρινίσεις για το σχόλιο Κρανιδιώτη και απαντήσεις στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής έδωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

 ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Το σχόλιο του μέλους της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ Φαήλου Κρανιδιώτη πως δεν βρίζει εθνικιστές και ότι κρατά τις «σφαίρες» του για τους πολιτικούς του αντιπάλους άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, με την κυβέρνηση να απαντά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

«Τις θέσεις της κυβέρνησης τις εκφράζει ο πρωθυπουργός ή ο εκπρόσωπός της. Νομίζω ότι το πώς έχουμε κινηθεί και το πώς έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας το τελευταίο διάστημα είναι σαφές και δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες τοποθετήσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο ΣΚΑΪ ερωτηθείς για τα όσα έγραψε χθες στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ.Κρανιδιώτης και τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο κ.Κεδίκογλου απάντησε επίσης στην κατηγορία ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της κατά της Χρυσής Αυγής μόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και στα ερωτήματα εάν οι συλλήψεις είναι νομικά δεμένες λέγοντας ότι: «Είναι σαφές από τις πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, ότι οι έρευνες είχαν ξεκινήσει πολύ πριν. Έπρεπε, όμως, και θα συμφωνήσετε σε αυτό, έπρεπε να έχει δεθεί καλά το κατηγορητήριο», ενώ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

«Οι αρμόδιες αρχές έκριναν και σίγουρα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενήργησε ως καταλύτης για την επίσπευση των αποτελεσμάτων, αλλά ήταν θέμα των αρμοδίων αρχών να κρίνουν πότε και πώς προχωράει η διαδικασία», πρόσθεσε.

«Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι μια εγκληματική οργάνωση μπορεί να έχει εκπροσώπηση στη Βουλή, οπότε εκεί διατυπώνονται σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια κενά νόμου, τα οποία όμως, σύμφωνα με το υπάρχον πλαίσιο, μπορούν να αντιμετωπιστούν», παραδέχθηκε, τονίζοντας ότι: «Είναι, όμως, επιτακτικό να αφεθεί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της.»

Χαρακτήρισε σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης τα όσα λέγονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περί ένταξης των κινητοποιήσεων εργαζομένων στο πλαίσιο των βίαιων ενεργειών με στόχο να τις ποινικοποιήσει λέγοντας ότι: «Έχουμε μια διαδικασία που αφορά εγκληματικές πράξεις. Οποιοσδήποτε τελεί εγκληματικές πράξεις θα αντιμετωπίζεται αναλόγως.» Διερωτήθηκε: «Τι σημαίνει ότι αριστερά και δεξιά έχουν διαφορετικό ορισμό της βίας; », τονίζοντας: «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία» και πρόσθεσε: «Το βία στη βία της εξουσίας», δεν νομίζω ότι είναι ένα σύνθημα που βοηθάει την κοινωνία μας να αντιμετωπίζει τα σημερινά προβλήματα, να βγει από αυτή την δύσκολη περίοδο, από αυτή την κρίση χωρίς άλλες απώλειες. Διχαστικά συνθήματα και επίκληση οποιασδήποτε μορφής βίας δεν βοηθάει καθόλου.»

Διερωτήθηκε επίσης γιατί ανησυχεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. « Άκουσα μια τοποθέτηση του κ. Χρυσόγονου, του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, που θεωρούσε ότι είναι «υπερβολική η αντίδραση της κυβέρνησης», σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Και μου κάνει εντύπωση η ανησυχία του η περίπτωση της Χρυσής Αυγής να αποτελέσει προηγούμενο και για την αριστερά.» Έθεσε δε το ρητορικό ερώτημα: «Μα, σκοπεύει να τελέσει εγκληματικές πράξεις κανείς; Γιατί εδώ έχουμε ένα κατηγορητήριο βαρύτατο.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση της Χρυσής Αυγής ήταν σαφής η επιλογή να υπάρξει μια αμιγώς δικαστική αντιμετώπιση, στην αντιμετώπιση εγκληματικών πράξεων, ενώ απέρριψε εκ νέου μία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να εκληφθεί ως πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, και υπενθυμίζοντας ότι: «Σήμερα και από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ας τελειώσει πρώτα η δικαστική διερεύνηση.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By