Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεδίκογλου: Δεν τίθεται ζήτημα για τις πρώτες κατοικίες όσων βρίσκονται σε αδυναμία

Θα θεσπιστούν κριτήρια διευκρινίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Kedikoglou«Εκείνος ο οποίος θα μπορεί να πληρώσει, θα κληθεί να πληρώσει. Και εκείνος που δεν μπορεί, θα προστατεύεται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Διευκρίνισε επ” αυτού ότι θα μπουν κριτήρια που θα καθορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον υπουργείο Οικονομικών.

«Πρώτος γνώμονας, η προστασία των ευαίσθητων, των αδύναμων. Δεύτερος γνώμονας να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων, να υπάρχει η έννοια της στεγαστικής πίστης και για τους νέους» τόνισε, επισημαίνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα για τις πρώτες κατοικίες όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας.

Εξήγησε παράλληλα ότι πρέπει τα κριτήρια να καθοριστούν επακριβώς και να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ρύθμιση με μια νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει εκείνους που έχουν ανάγκη.

«Αν δεν κάνουμε τίποτα, 31 Δεκεμβρίου, θα αίρεται κάθε προστασία. Λοιπόν, πρέπει στο Κοινοβούλιο να βρούμε, να συμφωνήσουμε στην καλύτερη δυνατή λύση», υπογράμμισε.


ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By