Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεδίκογλου: «Διασφαλισμένες οι καταθέσεις σε Εθνική και Eurobank»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κάθε σενάριο για κίνδυνο των καταθέσεων στις δύο τράπεζες και στήριξε την προσπάθεια του Αντώνη Μανιτάκη.

FOSPHOTOSAlexandros Katsis
FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Απόλυτα κατηγορηματικός για το ενδεχόμενο κινδύνου των καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κεδίκογλου, οι καταθέσεις στις δύο τράπεζες είναι «απολύτως διασφαλισμένες». Σημειώσε παράλληλα, πως «οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση».

Για το ζήτημα της απομάκρυνσης των επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «για κάθε έναν που θα απομακρύνεται θα προσλαμβάνεται ένας νέος με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη από την πλευρά της κυβέρνησης. «Ο κ. Μανιτάκης κάνει μία γενναία προσπάθεια. Είναι ίσως η πιο δύσκολη αποστολή να αλλάξουμε τον Δημόσιο τομέα. Θέλει κάποιες βελτιώσεις. Πρέπει να γίνει πιο πειστικός. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε ζήτημα. Έχει αναλάβει μία πολύ δύσκολη δουλειά. Δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη. Ο κ. Στουρνάρας έχει τον συντονισμό γι” αυτό και έχει τον κύριο ρόλο».

Τέλος, για το πρόβλημα της ανεργίας και της… ανάπτυξης ανέφερε: «Είμαστε στην κρίσιμη καμπή. Περιμένουμε να ξεκινήσουν τα οδικά έργα. Περιμένουμε πολλά. Αναμένουμε ένα θετικό σοκ ρευστότητας».

By