Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεδίκογλου: Επώδυνη η συμφωνία, αλλά σταματάει την πορεία της Κύπρου προς το χάος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως η Κύπρος θα κάνει ξανά το «θαύμα» όπως το έκανε πολλές φορές.

FOSPHOTOSAlexandros Katsis
FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Επώδυνη χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup για την Κύπρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου που όμως σημειώνει πως βάζει τέλος στην πορεία της χώρας προς την άτακτη χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο τα ξημερώματα είναι επώδυνη, αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη… Όμως, το πιο σημαντικό τώρα είναι: Πώς θα βοηθήσουμε την Κύπρο να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δεν είναι ώρα για διχαστικά συνθήματα. Ούτε για ανεύθυνες κραυγές…» αναναφέρει ο κ. Κεδίκογλου και συμπληρώνει:

«Τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Η Κύπρος έκανε το ‘‘θαύμα’’ πολλές φορές. Θα το κάνει ξανά!

Έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη μοναδική θέση της και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην ευημερία και την ανάπτυξη. Ο ελληνισμός ολόκληρος τη στηρίζει. Και δεν θα αφήσει κανένα να εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της».

 ΚΚΕ: Σκληρά μέτρα, όπως στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ αναφέρει πως η συμφωνία του Eurogroup «θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στην Κύπρο, σε απολύσεις, σε νέα σκληρά μέτρα, όπως αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός» και συμπληρώνει πως «η κυπριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί απέναντι στον κυπριακό λαό τους ίδιους εκβιασμούς και αντιλαϊκά μέτρα που χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό».

 

 

 

By