Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κεντρικός ο ρόλος του Άγγ. Φιλιππίδη, σύμφωνα με το πόρισμα για το ΤΤ

Τα αδικήματα επιφέρουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

aggelos-filipidis-arxeiou

Δάνεια χωρίς εγγυήσεις, χρήματα που κατέληξαν σε offshore εταιρείες ή σε αγορές ακινήτων στο εξωτερικό και κακοδιαχείριση των αποθεματικών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τη διοίκησή του, περιγράφονται στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.

Ένα πόρισμα 129 σελίδων που κατέληξε στην άσκηση διώξεων για αδικήματα που επιφέρουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε βάρος 25 προσώπων και στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών του ΤΤ και επιχειρηματιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισαγγελική λειτουργός αφιερώνει «ειδικό κεφάλαιο» στα συμπεράσματά της στη διοίκηση που άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος, Άγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Μάλιστα, η εισαγγελέας τονίζει ότι από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Φιλιππίδη την περίοδο από το 2008 μέχρι και το 2012 προκύπτει «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ», θέμα για το οποίο ωστόσο τονίζει ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By