Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεφαλογιάννη: Ασφαλής και φιλικός προορισμός η Ελλάδα

«Τα θετικά μηνύματα μας γεμίζουν από τη μία πλευρά με αισιοδοξία, από την άλλη πλευρά έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ποιότητα που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας» υποστήριξε η υπ. Τουρισμού σε συνέντευξή της στην Deutsche Welle

i-upourgos-tourismou-olga-kefalogianni-arxeio
«Έχουμε διανύσει ήδη μια πολύ μεγάλη διαδρομή. Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε το κλίμα για την Ελλάδα» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. «Έγινε μια πολύ συγκροτημένη προσπάθεια για να πείσουμε τις αγορές και τους δυνητικούς επισκέπτες ότι η Ελλάδα παραμένει πάντα ένας ασφαλής και φιλικός προορισμός» επισήμανε.

«Τα θετικά μηνύματα μας γεμίζουν από τη μία πλευρά με αισιοδοξία, από την άλλη πλευρά έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ποιότητα που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας» υποστήριξε η κ. Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου και υπενθύμισε τον μεγάλο ανταγωνισμό στον κλάδο. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, να εμπλουτίσουμε και να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν προκειμένου τα επόμενα χρόνια να φτάσει η Ελλάδα στην κορυφή των τουριστικών προορισμών παγκοσμίως» σημείωσε.

Βασική προτεραιότητα της Ελλάδας αποτελεί, όπως τόνισε η υπουργός, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για την οποία εξηγεί ότι χρειάζεται η συνεργασία και των τοπικών κοινωνιών. «Όταν και οι τοπικές κοινωνίες αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια, τότε το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου χρειάζεται τη συνεργασία πολλών για να επιτύχει. Απαιτείται η συνέργια του κράτους, μεγάλων τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού και των τοπικών κοινοτήτων. Είναι πολύ σημαντικό να υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας, ακόμη και εκτός της τουριστικής περιόδου σε προορισμούς που είναι ζωντανοί» συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο των επαφών της στο Βερολίνο, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε ήδη με τον υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένο της Καγκελαρίου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, με τον οποίον, όπως εξηγεί, συζήτησε τους τρόπους με τους οποίους η Γερμανία θα μπορούσε να συμβάλει στην ελληνική προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Ξεκινάμε με κάποια πιλοτικά προγράμματα, π.χ. για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στη Ρόδο, επίσης η Κρήτη θα συνεχίσει και φέτος την προσπάθεια. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και κυρίως να προσελκύσουμε επισκέπτες και σε άλλους προορισμούς της χώρας μας, που σήμερα είναι λιγότεροι γνωστοί στο εξωτερικό, όπως είναι οι χειμερινοί προορισμοί» κατέληξε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

By