Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεφαλογιάννη: Αύξηση 15% στις αφίξεις αλλά και στα έσοδα

«Με τρομάζουν οι φωνές που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα»

i-upourgos-tourismou-olga-kefalogianni-arxeio

Στα οφέλη που αποκόμιζει η χώρα μας από τη φετινή αύξηση της τουριστικής κίνησης, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm.

«Ο τουρισμός είναι ο τομέας της οικονομίας ο οποίος πραγματικά βοηθάει την ανάπτυξη. Το 2014 εξελίσσεται σε μια ακόμα καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Παρατηρούμε μια αύξηση της τάξης των 15% στις αφίξεις αλλά και στα έσοδα», σχολίασε αρχικά η κ. Κεφαλογιάννη και συνέχισε: Απ’ ότι φαίνεται, θα έχουμε γύρω στους 19.5 – 20 εκατ. επισκέπτες στη χώρα μας».

«Τα έσοδα από τον τουρισμό διαχέονται σε όλη την υπόλοιπη αγορά και αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να στηριχθεί. Πρέπει να ξαναέρθει τουρισμός στην Αθήνα. Είναι πολύ σημαντικό για την χώρα», πρόσθεσε.

«Στον τουρισμό τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Έχει σημασία το τι κάνουμε εμείς. Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα, είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε όλοι εμείς την προσπάθειά μας για την ανάπτυξη. Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα είναι ακόμα πιο σημαντικό, από τη στιγμή που υπάρχει μια μεγάλη αστάθεια», σημείωσε η υπουργός Τουρισμού και επισήμανε:

«Όλες οι φωνές οι οποίες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, είναι αυτές οι οποίες με τρομάζουν. Δεν κοιτάει κανείς πως η Ελλάδα θα μπορέσει να έρθει σε ένα επίπεδο σταθερότητας. Κοιτάμε πως θα πάμε πίσω».

By