Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κηδεύεται σήμερα η «Σιδηρά Κυρία»

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

thatcher2Διάφορες εκδηλώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της σημερινής τελετής, καθώς βετεράνοι του πολέμου θα πλαισιώνουν το φέρετρο της άλλοτε πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, όπου θα ψαλθεί η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ κατά την διαδρομή μέσα από τους δρόμους του Λονδίνου θα ριφθούν κανονιοβολισμοί.

Δύο χιλιάδες προσκεκλημένοι θα παραστούν στην τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, που έχει φιλοξενήσει τις ευτυχέστερες και τις τραγικότερες μεγάλες στιγμές του έθνους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ έκανε μία εξαίρεση, αποφασίζοντας να παραστεί. Η μόνη περίπτωση παρουσίας της σε κηδεία πρωθυπουργού ήταν το 1965. Αλλά τότε, ομόφωνα η χώρα πενθούσε για τον θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος κηδεύτηκε με τιμές αρχηγού κράτους.

Σύσσωμη η βρετανική κυβέρνηση, πρώην πρωθυπουργοί, ανάμεσά τους και ο Τόνι Μπλερ, πολιτικός κληρονόμος, κατά ορισμένους, της εκλιπούσης θα είναι παρόντες, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

By