Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κηδεύτηκαν τα θύματα του Νέου Ηρακλείου

Νέα στοιχεία από κατάθεση μάρτυρα – Ταυτοποιήθηκε ο 13ος κάλυκας

kideia_nirakleio638

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, κηδεύτηκε στις 15:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Ηράκλειο ο ένας εκ των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Φουντούλης, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Ν. Ηράκλειο.

Η οικογένεια του Γιώργου Φουντούλη δεν επιθυμούσε να παραβρεθεί κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα στην κηδεία του παιδιού τους και ζήτησαν, αντί στέφανου, να ενισχυθεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο οποίο φοιτά η αδερφή του Γιώργου, Ειρήνη.

Η κηδεία του έτερου δολοφονηθέντα, Μανώλη Καπελώνη, πραγματοποιήθηκε στις 11:00, στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Ταυτοποιήθηκε ο 13ος κάλυκας

Ο 13ος κάλυκας των 9 mm, που βρέθηκε χθες στο σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας στο Ν. Ηράκλειο, προέρχεται από το ίδιο όπλο με τους υπόλοιπους κάλυκες.

Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ο κάλυκας ανήκει σε όπλο τύπου Zastava.

Εξάλλου, οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα από την εξέταση της μοτοσικλέτας και των άλλων ευρημάτων, ενώ παράλληλα μελετούν και το βίντεο που δείχνει καρέ-καρέ πως πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Η κατάθεση του μάρτυρα

Εν τω μεταξύ, με άκρα μυστικότητα κατέθεσε το βράδυ της Κυριακής στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο τέταρτος χρυσαυγίτης, τον οποίο πυροβόλησε ο εκτελεστής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, αλλά κατάφερε να γλιτώσει.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο νεαρός μάρτυρας ανέφερε στους αξιωματικούς ότι ο δολοφόνος τον πλησίασε στα 15 μέτρα, πεζός, χωρίς να μιλήσει και τον πυροβόλησε δύο φορές.

Ο ίδιος έσκυψε ενστικτωδώς και μετά μπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής μέχρι να σταματήσουν οι πυροβολισμοί.

Στην συνέχεια, βγήκε ξανά στο δρόμο και αντίκρυσε τα πτώματα των δύο νέων ανδρών και τον ένα τραυματία.

Ο νεαρός που κατέθεσε στην Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως ο εκτελεστής είναι ηλικίας περίπου 30 ετών με ύψος 1,70.

Εξετάζεται επίσης μαρτυρία θαμώνα της καφετέριας που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ανέφερε πως όταν αντιλήφθηκε τους δράστες, επιχείρησε να τους καταδιώξει με την μοτοσικλέτα του, ωστόσο δέχθηκε έναν τουλάχιστον πυροβολισμό στην οδό Αυξεντίου και εγκατέλειψε την προσπάθεια του.

Από αυτόν τον πυροβολισμό εκτιμάται πως προέρχεται και ο κάλυκας των εννέα χιλιοστών, τον οποίο συνέλεξαν την Κυριακή οι αστυνομικοί και τον έστειλαν για βαλλιστική εξέταση.

Εν τω μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται και η μοτοσικλέτα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο Ρέμα της Χελιδονούς, σε μια απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και θεωρείται πως ήταν αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι αστυνομικοί με το δεδομένο πως το δίκυκλο είχε κλαπεί από το καλοκαίρι ευελπιστούν πως θα εντοπίσουν DNA ή αποτύπωμα που μπορεί να τους φανεί πολύτιμο στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

astynomia_irakleio660

Πως έγινε η επίθεση

Η έρευνα της αστυνομίας δείχνει ότι ο δράστης πυροβολούσε συνεχόμενα επί 7 δευτερόλεπτα, αρχικά από απόσταση 15 μέτρων, ενώ στη συνέχεια προσέγγισε τα δύο θύματα.
Μετά την επίθεση, οι δυο τους διέφυγαν προς το ρέμα της Χελιδονούς όπου φέρονται να πέταξαν τη μηχανή στο νερό και διέφυγαν με άλλο μέσο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By