Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κινηματογραφική ληστεία με λεία 45 εκατομμύρια

Ξεπέρασαν κάθε ευφάνταστο σενάριο οι hackers που κατάφεραν να αντλήσουν σε 10 ώρες ένα πακτωλό χρημάτων.

internetΕυφυείς και… ταχύτατοι οι επίδοξοι ληστές προκάλεσαν πονοκέφαλο στις αμερικανικές αρχές.

Μια από τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες, πραγματοποίησε η συγκεκριμένη συμμορία hackers που κατάφερε μέσω αναλήψεων από ATM τραπεζών και πιστωτικές κάρτες σε 27 χώρες, να συγκεντρώσει λεία 45 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αποκάλυψε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον οκτώ προσώπων που φέρονται να αποτελούσαν τον πυρήνα της οργάνωσης, ενώ επτά από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί. Το Reuters, αναφέρει πως το όγδοο μέλος που φέρεται να είναι και ο αρχηγός της οργάνωσης, πιθανότατα έχει δολοφονηθεί στις 27 Απριλίου στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Κάποιες άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως οι αρχηγοί της οργάνωσης βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, ωστόσο οι αμερικανικές αρχές απέφυγαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς η έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το εντυπωσιακό αυτής της σπείρας είναι το μέγεθος και η ταχύτητα της ληστείας. Σε μια μόνο από τις κυβερνοεπιθέσεις κατάφεραν σε 10 μόλις ώρες να αντλήσουν 40 εκατ. δολάρια μέσω αναλήψεων από ATM σε 24 χώρες μέσω 36.000 συναλλαγών.

By