Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Να καταργηθεί η Τράπεζα των Θεμάτων στην Α΄Λυκείου

«Οι αλλαγές στην εκπαίδευση ενισχύουν τους ταξικούς φραγμούς»

kke

Παρέμβαση στο θέμα που έχει προκύψει με την «Τράπεζα των Θεμάτων» στην Α” Λυκείου, έκανε το ΚΚΕ. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σύμφωνα με τα οποία έγινε «σφαγή» μαθητών στις προαγωγικές εξετάσεις το ΚΚΕ σχολιάζει πως αυτό το σύστημα πρέπει να καταργηθεί και επισημαίνει πως οι εξετάσεις πρέπει να διεξάγονται μόνο με την ευθύνη του εκπαιδευτικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε επισημάνει – με παρεμβάσεις στη Βουλή αλλά και σε συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον προηγούμενο Υπ. Παιδείας – πως τόσο η εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων» στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, όσο και οι συνολικές αρνητικές αλλαγές που έγιναν στην εκπαίδευση και στο Λύκειο, ενισχύουν τους ταξικούς φραγμούς, βάζουν περισσότερα εμπόδια στους μαθητές των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και είχε ζητήσει την απόσυρσή της.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα, σύμφωνα με τα οποία σχεδόν 4 στους 10 μαθητές «κόπηκαν» στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ οι εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών. Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Γενικότερα, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις να είναι ενδοσχολικές, με ευθύνη του εκπαιδευτικού, που είναι σε θέση να σταθμίζει τις ανάγκες, τη γενική προσπάθεια και το κοινωνικό περιβάλλον των μαθητών».

By