Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Χρονικό προαναγγελθέντων απολύσεων η αξιολόγηση

«Να δοθεί εντολή να μην εφαρμοστεί η διαδικασία»

kke 2

«Xρονικό προαναγγελθέντων απολύσεων» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Αττικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ της κυβέρνησης και της κ. Δούρου για την αξιολόγηση, καλεί να δοθεί λοιπόν εντολή στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας να μην εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία και να ανακληθεί όπου κι αν έχει προχωρήσει».

«Ο νόμος αυτός έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση οργανισμών, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Δημόσιο και την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών» σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει χαρακτηριστικά:»Με την κατάπτυστη όμως διαδικασία της «αξιολόγησης», επιδίωξη είναι να γίνουν και οι υπάλληλοι συνένοχοι ή καλύτερα να επικρατήσει το «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Τώρα κορυφώνεται και μια προπαγανδιστική επένδυση χρόνων για να περάσουν αυτές οι αλλαγές. Οι τεμπέληδες, τα πλαστά πτυχία κ.ά. Τα καταγγέλλουν αυτοί που τα δημιούργησαν.

Εμείς ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με τα φαινόμενα που άνθισαν: Τη ρεμούλα, την κοπάνα. Είχαν και αυτά το σκοπό τους. Την ενσωμάτωση χιλιάδων ανθρώπων, τη φθορά συνειδήσεων. Έτσι έκαναν οι καπιταλιστές καλά τη δουλειά τους. Όμως η ενοχοποίηση των εργαζομένων αλλού αποσκοπεί. Στον κοινωνικό αυτοματισμό, στη διαίρεση και των ίδιων των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Φύγε εσύ να μπούμε εμείς. Εκεί που οι εργαζόμενοι ήταν όμηροι, ολόκληρες οικογένειες για μια θέση, τώρα είναι όμηροι με την απειλή της πείνας. Να κλείσουν τα στόματα.
Να δοθεί εντολή να μην υλοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κατάπτυστος νόμος. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτούμε την κατάργησή του. Να ανακληθούν όποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου».

By