Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλείνουν 4 θέατρα στην Αθήνα

Έρχονται ακόμα 30 κλεισίματα

 

theatroΛουκέτο σε τέσσερα θέατρα βάζει ο δήμος Αθηναίων, καθώς σύμφωνα με την επιστολή που έχουν λάβει, λειτουργούν χωρίς άδεια. Μεταξύ αυτών, είναι το θέατρο Θεμέλιο, ο χώρος Τέχνης Vault και η Knot Gallery, που φιλοξενούν και θεατρικές παραστάσεις. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί αντίστοιχη επιστολή σε άλλες 30 προβληματικές θεατρικές σκηνές.

Σύμφωνα με το Έθνος, υπηρεσία του δήμου Αθηναίων πραγματοποίηση ελέγχο σε περισσότερους απο 83 θεατρικούς χώρους της Αθήνας,  προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, που απαιτούνται από τον νόμο για τη λειτουργία τους.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών του δήμου διαπίστωσε προβλήματα σε αρκετούς από τους χώρους αυτούς και δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Απο την πλευρά τους, πάντως, οι θεατρικοί επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων προβλέπεται σε έναν αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του ’30, νόμο που ουδεμία σχέση έχει -όπως τονίζουν- με τα σημερινά δεδομένα.

Όπως δηλώνουν στο ΑΠΕ, αρκετοί από αυτούς, προσανατολίζονται στο να κλείσουν οι ίδιοι τις αίθουσές τους για να αποφύγουν το λουκέτο.

Το επικείμενο, πάντως, κλείσιμο των αιθουσών, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας, είχε εξαγγείλει σε παρελθοντικό δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής της Διεύθυνσης Εμπορίου και Ανάπτυξης του δήμου, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, σημειώνοντας τότε πως από τους 83 θεατρικούς χώρους, που λειτουργούν στα όρια του δήμου Αθηναίων και ελέγχθηκαν, βρέθηκαν 34, που λειτουργούν χωρίς άδεια και πως επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία σφράγισής τους.

By