Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κλειδώνει» το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ

Ποια ονόματα προκρίνει η Αγ. Κωνσταντίνου για τη λίστα των ευρωεκλογών 

dimar

Σε εξέλιξη είναι το πρωί το Σαββάτου η συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ στην οποία θα φιξαριστούν τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος για τις ευρωεκλογές τις 25ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπεριληφθούν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Μαριλένα Κοππά, Πάνος Μπεγλίτης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Δώρα Τσικαρδάνη.

Στόχος της Αγίου Κωνσταντίνου είναι να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των κομματικών στελεχών και να κερδίσει της υποστήριξη πολιτών από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, με αιχμή του  απογοητευμένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του «παπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ.

Ο Φώτης Κουβέλης, κατά την ομιλία που άνοιξε τη συνεδρίαση, σημείωσε πως «θέλουμε να αποτελέσουμε τον εμβρυουλκό των εξελίξεων. Θέλουμε μια ανανεωμένη δημοκρατική προοδευτική συμπαράταξη, που όντας ισχυρή θα παρεμβαίνει καθοριστικά στην πορεία της χώρας».

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι:«Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη από μια Κεντροαριστερά των προοδευτικών αλλαγών. Μια πολιτική συμπαράταξη που θα απαντά προοδευτικά και πειστικά στις ανάγκες του παρόντος και θα σχεδιάσει δίκαια το μέλλον.Στόχος δικός μας δεν είναι μια Κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων». Υπογράμμισε ότι στόχος είναι η έξοδος από την κρίση με την πραγματοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας.

«Για την προώθηση αυτού του στόχου συγκροτούμε τον προοδευτικό πόλο, τη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»», ανέφερε και απάντησε σ΄όσους ισχυρίζονται ότι απειλείται η πολιτική σταθερότητα όσο δεν στηρίζεται η κυβερνητική προσπάθεια. «Όποιος ταυτίζει την πολιτική σταθερότητα με την εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής κάνει σοβαρό πολιτικό λάθος. Διότι το πρόβλημα δημιουργείται από την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών που δημιουργούν οι συντηρητικές πολιτικές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By