Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κλειστά μέχρι τις 11 πμ τα νοσοκομεία της Αττικής

Κλειστά μέχρι τις 11 πμ τα νοσοκομεία της Αττικής

fosphotos.com
fosphotos.com

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα ΠΑρασκευή οι εργαζόμενοι σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για τις καταργήσεις- συγχωνεύσεις τμημάτων νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες υγειονομικού προσωπικού.

Σε κοινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία των εργαζομένων των νοσοκομείων, «Ευαγγελισμός», «Πολυκλινική», «Αγία Βαρβάρα», «Άγιος Σάββας», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ» και το πρώην «7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ» αποφασίστηκε να προχωρήσουν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 11:00, συγκέντρωση στις 9:00 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τη Βουλή. Επίσης, στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 και στις 12.00 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στη  σημερινή στάση εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί του ίδιου νοσοκομείου συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By