Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ταϊλάνδη – Οπαδοί καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια

Στους δρόμους οι πολίτες

bangkok-riots-4_797937iΧρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτες και φορτηγά διαδηλωτές, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, φτάνουν και καταλαμβάνουν το κτίριο, που στεγάζεται η κρατική τηλεόραση της Ταϊλάνδης, στη Μπανγκόκ. Η ένταση στη χώρα κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Νωρίτερα η αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που προσπάθησαν να πλησιάσουν στην έδρα της κυβέρνησης.

Οι επικεφαλής των διαδηλωτών, όπως μεταδίδει το euronews, έχουν καλέσει τους οπαδούς τους να καταλάβουν 10 υπουργεία, έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, το αρχηγείο της αστυνομίας και την έδρα της κυβέρνησης, όπου βρίσκεται και το γραφείο της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

2thailand-1-articleLarge

Περισσότεροι από 20 χιλιάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί για να προστατεύσουν την έδρα της κυβέρνησης, αλλά και τα υπουργεία, τα οποία οι διαδηλωτές απειλούν να καταλάβουν, όπως αυτό των Εσωτερικών.

Μετά τις αιματηρές συγκρούσεις του Σαββάτου, που στοίχισαν τη ζωή σε 2 ανθρώπους, η αστυνομία ζήτησε ενισχύσεις από τον στρατό, ο οποίος έστειλε στην Μπανγκόκ 3.000 άνδρες.

Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα. Εκεί βρισκόταν η πρωθυπουργός της χώρας, Γινγκλάκ Σιναουάτρα, η οποία απομακρύνθηκε από το σημείο και μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία.

Οι διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν από ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο αμνηστίας, το οποίο δεν έχει ψηφιστεί από τη Γερουσία και θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή του αδελφού της Γινγκλάκ, και πρώην πρωθυπουργού της χώρας, χωρίς να εκτίσει ποινή φυλάκισης για μια καταδίκη διαφθοράς του 2008.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By