Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο Κιλιγκαρίδης

«Έχασε» τη μάχη ο πρωταθλητής του κανόε καγιάκ

kiligaridis_0Τον απροσδόκητο θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη σε ηλικία 37 ετών από οξεία λευχαιμία θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός. Ο Έλληνας κανοΐστας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα σε νοσοκομείο της πόλης Μπίντγκος στην Πολωνία, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του -τη σύζυγό του Ιωάννα και τα δύο παιδιά του, Βλαδίμηρο και Ιλιάνα- ολόκληρη την «οικογένεια» του κάνοε καγιάκ και του αθλητισμού.

Η ελληνική αποστολή του σπριντ είχε αναχωρήσει στις 27 Μαΐου για το Πόζναν της Πολωνίας, για να συμμετάσχει στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκτός από τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη στο C1, είχε ταξιδέψει και ο Μιχάλης Παπασάββας για την κατηγορία του Κ1. Ο Κιλιγκαρίδης είχε δέκατα πριν αναχωρήσει η ελληνική αποστολή για την Πολωνία, υπεβλήθη σε γενικές εξετάσεις στην Ελλάδα και σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση είχε απλά μία ίωση. Καθώς οι γιατροί έδωσαν το «πράσινο φως» να αγωνιστεί, ο Κιλιγκαρίδης ταξίδεψε στην Πολωνία.

Όμως, συνέχισε να έχει πυρετό και δεν κατάφερε ν” αγωνιστεί. Παρέμεινε στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Την περασμένη Τετάρτη (5/6) ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο δωμάτιό του και, καθώς περνούσε η ώρα και δεν επέστρεφε, τον αναζήτησε στο δωμάτιό του ο Πολωνός προπονητής της εθνικής, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι. Όταν τον βρήκε, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πέσει ήδη σε κώμα. Ο αθλητής διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο του Μπίντγκος και, μετά από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λευχαιμία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By