Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κοινοβουλευτική κόντρα για τα τηλεοπτικά κανάλια

Έντονοι διάλογοι μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Μιχάλη Παπδόπουλου

fosphotos.com | Μενέλαος Μυρίλλας
fosphotos.com | Μενέλαος Μυρίλλας

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στη Βουλή η χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης στην εταιρεία «DIGEA» με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκχώρησε στην εταιρία για 15 χρόνια την ψηφιακή εκπομπή έναντι πινακίου φακής και τον υφυπουργό Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο να τονίζει ότι ακολουθήθηκαν πλήρως οι επιταγές του ευρωπαϊκού και εθνικού πλαισίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση της επέμεινε ότι η κυβέρνηση εκχώρησε στη DIGEA που έχει ως μετόχους τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας το ψηφιακό σήμα έναντι 18 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που ούτε super market –όπως είπε- δεν νοικιάζεται. «Ζητήσατε εγγυητική ύψους 100 χιλ ευρώ μόνο. Που σημαίνει ότι θα πληρώσει ο κάθε ένας από τους 6 τηλεοπτικούς σταθμούς λιγότερο από 1000 ευρώ. Γιατί δεν κηρύξατε άγονο τον διαγωνισμό αφού εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος;», διερωτήθηκε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε ακόμη, πως οι όροι εκχώρησης του ψηφιακού σήματος απαντούν στην πρωτιά που παίρνει γνωστό τηλεοπτικό κανάλι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και της Ελιάς. «Καταλαβαίνουμε πως ανησυχείτε για το αν ο εκλεκτός σας (αναφέρει γνωστό τηλεπαρουσιαστή του καναλιού) δεν βγει να πει για την βιωσιμότητα του χρέους, η κυρία (αναφέρει το όνομα δημοσιογράφου η οποία εκλέχθηκε στις ευρωεκλογές) απέκρυψε σημαντικά στοιχεία από ελληνικό λαό… Είναι γνωστό ότι οι αποτυχόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βολεύονται στο Mega», είπε.

Απαντώντας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι η διαδικασία ήταν ανοικτή προς όλους και ότι η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε το πλαίσιο διαγωνισμού προς την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν εξέφρασε καμία αντίρρηση.

By