Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Κοινωνική Κατοικία» για άπορους

Τα έξοδα λειτουργίας της Πολυκατοικίας, καθώς και τα έξοδα σίτισης αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ η εταιρεία «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» εξασφάλισε πετρέλαιο θέρμανσης μέσω δωρεών

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

 

Μέσω του προγράμματος «Κοινωνική Κατοικία», που τίθεται σε εφαρμογή, ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να παρέχει στέγη σε άστεγες οικογένειες.

Ήδη 17 οικογένειες πρόκειται να εγκατασταθούν σήμερα στην «Κοινωνική Πολυκατοικία» του δήμου στην οδό Μπουμπουλίνας, στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο παραχωρήθηκε για χρήση από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα στον Δήμο Αθηναίων και με τη συνεργασία της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», η πολυκατοικία επισκευάστηκε και επιπλώθηκε για να φιλοξενήσει οικογένειες που είναι ή αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να μείνουν άστεγες.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης, που ξεναγήθηκε χθες στην Πολυκατοικία, επεσήμανε ότι «η πόλη της Αθήνας βρίσκεται και πάλι ένα βήμα πιο μπροστά στην αντιμετώπιση των συνεπειών που αφήνει πίσω της η οικονομική κρίση».

Τα έξοδα λειτουργίας της Πολυκατοικίας (ηλεκτρικό – νερό) καθώς και τα έξοδα σίτισης αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ η εταιρεία «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» εξασφάλισε πετρέλαιο θέρμανσης μέσω δωρεών. Τα διαμερίσματα επιπλώθηκαν επίσης από προσφορές πολιτών. Οι οικογένειες μπορούν να παραμείνουν στα διαμερίσματα για τουλάχιστον έξι μήνες, αλλά στόχος του δήμου είναι να βοηθήσει οι φιλοξενούμενοι σύντομα να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

Η επιλογή των οικογενειών από όσους είχαν καταθέσει σχετική αίτηση πραγματοποιήθηκε από διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Αθηναίων με βάση διεθνή πρότυπα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη κ. Βέρα Μεσήνη, επικεφαλής της οργάνωσης «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», υπάρχουν ακόμη τρεις πολυκατοικίες και 50 διαμερίσματα που έχουν παραχωρήσει πολίτες προκειμένου να φιλοξενηθούν οικογένειες χωρίς στέγη. Οι πολίτες που έχουν ανάγκη στέγης μπορούν να απευθύνονται είτε στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είτε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Βασ. Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ, Αμπελόκηποι, Αθήνα, τηλ. Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197).

Πηγή: Καθημερινή

By