Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κομισιόν: Αρχές Σεπτεμβρίου η νέα σύνθεση

Καθώς και τα χαρτοφυλάκια του κάθε επιτρόπου

komision

Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα παρουσιάσει τη νέα σύνθεσή της στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς και τα χαρτοφυλάκια του κάθε επιτρόπου, όπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος τύπου του, Νατάσα Μπερτό.

Η Μπερτό τόνισε ότι ο Γιούνκερ δεν μπορεί να παρουσιάσει τη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ορίσουν τον νέο πρόεδρο της Ε.Ε. και τον νέο εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 30 Αυγούστου.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών έχει γνωστοποιήσει στον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα ονόματα των υποψήφιων Επιτρόπων, και μόνο δύο χώρες δεν έχουν υποβάλει τα ονόματα των δικών τους υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χώρες που δεν έχουν ακόμη υποβάλει ονόματα είναι το Βέλγιο και η Βουλγαρία, ενώ πιθανολογείται ότι και οι δύο θα προτείνουν γυναίκες Επιτρόπους. Το Βέλγιο λέγεται ότι θα προτείνει τη Φλαμανδή ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Μάριαν Τίσεν και η Βουλγαρία δεν αποκλείεται να προτείνει για δεύτερη θητεία την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

By