Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β. Κορέα: Εκτοξεύσεις πυραύλων στην ανατολική ακτή της Ν. Κορέας

Δύο εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τη Β. Κορέα ανοιχτά των ακτών της Ν. Κορέας.

REUTERS | Kim Hong-Ji
REUTERS | Kim Hong-Ji

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς τη Δευτέρα, φθάνοντας τις συνολικά έξι εκτοξεύσεις πυραύλων σε τρεις ημέρες, ενώ καταδίκασε τις επικρίσεις της Νότιας Κορέας για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

Αξιωματούχος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας υποστηρίζει ότι η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε τους δύο πυραύλους ανοιχτά της θάλλασας στην ανατολική ακτή της Ν. Κορέας.

Οι εκτοξεύεις πραγματοποιούνται περίπου δύο μήνες μετά τις απειλές της Β. Κορέας για πυρηνική επίθεση σε Ν. Κορέα και ΗΠΑ και την καταδίκη των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των δύο χωρών που έληξαν στα τέλη Απριλίου.

Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε το υπουργείο Βόρεια Κορέα είχε πυροβολήσει έναν πύραυλο τη Δευτέρα το πρωί και ένα δεύτερο το απόγευμα. Και οι δύο απολύθηκαν στη θάλασσα ανοικτά της ανατολικής Βόρειας Κορέας ακτή, ένας αξιωματούχος του υπουργείου είπε.

«Διεξάγουμε έντονες στρατιωτικές ασκήσεις για την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας», δήλωσε αξιωματούχος της Β. Κορέας από την την επιτροπή για την ειρηνική επανένωση της Κορέας,  στο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

(Πηγή: Reuters)

By