Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κοσμοσυρροή για τον Πάπα

pope_in
wikimedia.org

Πλήθος πιστών παρευρίσκεται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για την τελευταία ακρόαση του Πάπα Βενέδικτου XVI μία μέρα πριν την ιστορική του παραίτηση.

Ο 85χρονος Γερμανός Πάπας ανακοίνωσε στις 11 Φεβρουαρίου ότι δυνάμεις του εξασθενούν λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και δεν μπορεί πλέον να εκπληρώνει τα καθήκοντά του απέναντι στις προκλήσεις ενός κόσμου που είναι σε πλήρη μετάλλαξη. Πενήντα χιλιάδες εισιτήρια δόθηκαν στους πιστούς για να παρακολουθήσουν τη σημερινή ακρόαση, ενώ αναμένονται να παρευρεθούν περισσότεροι από 200.000 πιστοί εκτός πλατείας.

Μετά την αυριανή αποχώρησή του από τα καθήκοντά του, ο Βενέδικτος θα μείνει γνωστός ως «επίτιμος Πάπας», θα παραμείνει η τιμητική προσφώνηση «αυτού Αγιότης», ενώ θα αποχωρήσει από το γραφείο του στην Αγία Έδρα χωρίς τελετουργικό.

Ο Βενέδικτος θα περάσει τις τελευταίες του ώρες ως Πάπας στην κατοικία του στο Βατικανό, όπου θα αποχαιρετίσει τους καρδιναλίους που βρίσκονταν στις υπηρεσίες του τα οκτώ χρόνια που διετέλεσε στο αξίωμα, επισημαίνει το BBC.

 

[space size=»30″]

By