Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κουβέλης: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με εκβιαστικά διλήμματα

Πέντε προτάσεις για άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

kouvelis-fotisC

Πέντε προτάσεις για άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μαζί με τον πρώην υπουργό και ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνη Μανιτάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Τσούκαλη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε ερωτήσεις και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία με εκβιαστικά διλήμματα και δεν ταυτίζεται η πολιτική με την κοινωνική αστάθεια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου περί αμφισβήτησης της πολιτικής σταθερότητας αν δεν ενισχυθεί η Ελιά. «Κάνουν πολιτικό λάθος όσοι το θέτουν», είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπιέζεται από το στρεβλό δίλημμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. «Ίσως είναι η δικαιολογία της για το αποτέλεσμα», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και χαρακτήρισε ατυχή αρνητική και επικίνδυνη την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι σε τυχόν καταψήφιση της Ελιάς η χώρα θα γίνει Ουκρανία.

kouvelis-fotisB

Σχετικά με τις διαγραφόμενες πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί είτε από τη λήψη νέων μέτρων είτε από τη συνέχιση της ακολουθούμενης πολιτικής και τις συνέπειές της, αλλά και τη δυσαρμονία της με τη κοινωνία.

By