Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κουβέλης: Άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή

Αλλαγές χωρίς προσφυγή σε κάλπες προκρίνει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Ο Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, Αθήνα, 13 Απριλίου / fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
Ο Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, Αθήνα, 13 Απριλίου / fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

«Πρέπει να επιδιωχθεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, που να περιλαμβάνει ελάφρυνση των επιβαρύνσεων του χρέους – με περικοπή μέρους του, χρονική μετακύλιση των ομολόγων, μείωση των επιτοκίων, περίοδο χάριτος για χρεολύσια – και ταυτόχρονα ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την ύφεση» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ερωτώμενος για Τον κ. Βενιζέλο, «κινείται συνεχώς σε συντηρητική κατεύθυνση, παραπέμπει το θέμα της διαπραγμάτευσης στο μέλλον, δείχνει αυταρχισμό στην προώθηση λύσεων. Αν ο κ. Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος πλέον της κυβέρνησης, είναι ικανοποιημένος από όλα αυτά, τότε πράγματι η κυβέρνηση λειτουργεί καλύτερα χωρίς τη ΔΗΜΑΡ».

Μιλώντας για την αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση, «η αποχώρηση μας ήρθε ως αποτέλεσμα των σημαντικών διαφωνιών μας για το κυβερνητικό έργο, της μετατροπής της τρικομματικής κυβέρνησης σε μονοκομματική, του εγκλωβισμού της σε μια βαθειά συντηρητική πολιτική» περιέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, υπογραμμίζοντας: «εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Είμαστε παρόντες, προτείνουμε και διεκδικούμε».

Απαντώντας σχετικά με την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, «όσο αποσταθεροποιείται η κοινωνία τόσο θα δημιουργούνται συνθήκες πολιτικής ρευστότητας και όλα τότε είναι ανοικτά. Όπως, να επιδιωχθούν εκλογές από τη Ν.Δ σε «κατάλληλο» για αυτήν χρόνο. Υπάρχει όμως και η συνταγματική δυνατότητα να υπάρξει νέα κυβέρνηση από την παρούσα βουλή. Η πολιτική σταθερότητα δεν είναι συνυφασμένη με την αδιέξοδη πολιτική που σήμερα ακολουθείται» εκτιμά ο κ. Κουβέλης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τις επιλογές του, που του προσδίδουν μια μονιμότερη συμπόρευση με τη Ν.Δ. Ο προοδευτικός πόλος δεν είναι ζήτημα διακηρυκτικό, ούτε σχηματοποιείται μέσα από επικοινωνιακές προσεγγίσεις.

Με τον κ. Βενιζέλο οι διαφορές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές» σχολιάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «συνομιλούμε με πολλούς και οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν».

«δικαιολογημένη προσπάθεια για την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ το επιστημονικό συμπόσιο του ΙΣΤΑΜΕ,ενώ «οι τελικές αποφάσεις μας θα ληφθούν στο συνέδριό μας» απάντησε ο κ. Κουβέλης σχετικά με τις πιθανές συνεργασίες ενόψει των ευρωεκλογών.

Για τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, «είμαστε αντίθετοι με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο βαθμό που θέτει σε διακινδύνευση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ταυτόχρονα επαναφέρει στη δημόσια σφαίρα λαϊκιστικά στοιχεία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By