Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουβέλης: Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη

Συναντήσεις με σωματεία και μήνυμα για την Πρωτομαγιά από την Δημοκρατική Αριστερά

Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για «άμεση δράση για την κοινωνική προστασία» / Αθήνα, Πέμπτη 18 Απριλίου / fosphotos.com
Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για «άμεση δράση για την κοινωνική προστασία» / Αθήνα, Πέμπτη 18 Απριλίου / fosphotos.com

Σειρά συναντήσεων με συνδικαλιστικά σωματεία είχε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ενώ η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς επισημαίνοντας τον κίνδυνο από τις πολιτικές λιτότητας και αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους που κυριαρχούν στην Ευρώπη. Όπως τόνισε σήμερα «οι πολίτες δεν μπορούν παρά να ενώσουν τις φωνές τους με τις προσπάθειες που γίνονται για συνολική αλλαγή πορείας της Ευρώπης. Αγωνιζόμαστε, για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, ώστε και η χώρα μας να καταφέρει να βγει από την κρίση και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη. Είναι ο μόνος δρόμος, για να σταματήσει ο κατήφορος της ανεργίας και να προστατευθούν τα εργασιακά δικαιώματα».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στους οποίους τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της συνέχισης της κρατικής χρηματοδότησης της επιχείρησης. Όπως είπε «τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι μια εταιρία εθνικού σκοπού και συμφέροντος, συνδεδεμένη με την εθνική άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και βρίσκει απόλυτο έρεισμα στο άρθρο 346 της Συνθήκης της Λισσαβόνας  με συνέπεια να είναι δεκτικά κρατικής ενίσχυσης». Να σημειώσουμε ότι στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητείται η συμβατότητα χρηματοδότησης της εν λόγω επιχείρησης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τέλος σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε ΟΣΚ Α.Ε, ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε και Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε. η οποίες πρόκειται να συγχωνευθούν, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε την  την ανάγκη της συγχώνευσης των εταιριών και της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

By