Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουβέλης: Να πει η κυβέρνηση «όχι» σε νέα μέτρα, χωρίς δικαιολογίες

Ομιλία του Φώτη Κουβέλη στην κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

kouvelis

Να μη δεχθεί τις απαιτήσεις της τρόικας για νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν καθοριστικά την κοινωνία, αλλά να προχωρήσει σε ουσιαστική πολιτική διαπραγμάτευση και διεκδίκηση μιας συνολικής λύσης του ελληνικού ζητήματος, προέτρεψε τη κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης, με την ομιλία του η οποία άνοιξε τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν πρέπει η κυβέρνηση να δεχθεί κανένα νέο μέτρο, οριζόντιο ή κάθετο, άμεσο ή έμμεσο, που θα επιβαρύνει περαιτέρω την οικονομία και την κοινωνία, αναπαράγοντας την κρίση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξουν «κρυφές» επιβαρύνσεις που θα μειώσουν πάλι τα εισοδήματα.

«Η δικαιολογία «της τελευταίας φοράς» και της «τελευταίας στιγμής» έχει εξαντλήσει την πειστικότητά της» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον οποίον κύριοι στόχοι αυτής πολιτικής της διαπραγμάτευσης πρέπει να είναι:

-Κανένα νέο επιβαρυντικό μέτρο.

-Ουσιαστική μείωση του χρέους και των επιβαρύνσεών του, πράξη που θα συμβάλει και στη μείωση του χρηματοδοτικού κενού και στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης.

-Ενίσχυση με ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας. Να αντικατασταθεί το μνημόνιο μ” ένα σύμφωνο ανάπτυξης με οικονομική δημοκρατία, απασχόληση και κοινωνική συνοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενόψει του Συνεδρίου, ο κ. Κουβέλης ζήτησε από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να μην ομφαλοσκοπούν και να προχωρήσουν σ΄εναν ουσιαστικό διάλογο για όλα ζητήματα. «Η Δημοκρατική Αριστερά έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά,το κόμμα μας δεν δημιουργήθηκε με στενούς ορίζοντες. Δεν ρευστοποιείται και δεν διαχέεται. Συνομιλεί, συνεργάζεται, συμπράττει. Είναι ο εμβρυουλκός για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By