Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Τρελό» σενάριο για την ΕΡΤ, παρεξήγηση για Κουβέλη

Αφορμή αποτέλεσε το ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή

kontonis_stavrossyrizaΠαρ’ ολίγον παρεξήγηση, με πολιτικές παρενέργειες, ικανές να δυναμιτίσουν περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΝΔ- ΔΗΜΑΡ.

Αφορμή στάθηκε το ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή προς την κυβέρνηση εάν θα απαντήσει η κυβέρνηση σε όσα έχει πει ο Φώτης Κουβέλης για «στήσιμο» της ιστορίας με την ΕΡΤ, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Αν θέλαμε εκλογές, θα τις είχαμε κάνει.

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Δηλαδή, γι’ αυτό το κάνατε;

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ Μα, δεν το κάναμε! Αφού δεν τις κάναμε.

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Άρα, έχει δίκιο ο κ. Κουβέλης που λέει ότι το θέλατε και σας σταμάτησε η Μέρκελ. Γι’ αυτά θα απαντήσετε; Χθες τα θέσαμε.

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Τι λέτε;

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Τι λέω; Σε μένα το λέτε;

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Κάθε τρελός…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, ζητήστε το λόγο. Μην κάνετε διάλογο.

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Τρελό λέτε τον κ. Κουβέλη;

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κάθε τρελό σενάριο…

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Τι λέτε, κύριε Υπουργέ; Δεν ντρέπεστε λίγο; Ο Αρχηγός της ΔΗΜΑΡ τα λέει στα κανάλια και εσείς κάνετε πως δεν ακούτε.

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ: Τι είπατε, κύριε Υπουργέ, «ο κάθε τρελός»;

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Αυτά έχετε να πείτε;

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Το μόνο που είπα ήταν ότι τα περί Μέρκελ και απαγόρευσης εκλογών είναι τρελά σενάρια.

Λίγο αργότερα, ο Σίμος Κεδίκογλου επανήλθε, επιτρέποντας σε πολλούς βουλευτές να σχολιάζουν στο περιστύλιο ότι προηγήθηκε σχετική διαβούλευση με σκοπό να κλείσει οριστικά το θέμα και να διαλύσει κάθε υποψία, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θέλω να κάνω μια απαραίτητη διευκρίνιση. Αντιλήφθηκα ότι έχει υπάρξει μια παρεξήγηση. Αυτό που είπα πριν, απαντώντας στον κ. Κοντονή, ήταν ότι «δεν θα απαντάω σε κάθε τρελό σενάριο». Σε καμία περίπτωση, δεν αναφερόμουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο και ειδικά στον Φώτη Κουβέλη, στον οποίο ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών έχω απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση. Αυτό το λέω για να είμαστε σαφείς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By