Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας: Tσουνάμι νέων μέτρων προαναγγέλλει η έκθεση του ΔΝΤ

Συμπίεση μισθών και συντάξεων και ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων

KKE«Συνταγή Ομπάμα» και όχι της Μέρκελ χαρακτηρίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας την έκθεση του ΔΝΤ, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΑ Β. Αιγαίου.

Για να συμπληρώσει, επίσης «και το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να γίνουν νέες μειώσεις μισθών, νέες μειώσεις συντάξεων, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους εργοδότες και να αυξηθούν για τους εργαζόμενους, να γίνουν μαζικές απολύσεις, να απελευθερωθούν και στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Κινούνται στην ίδια γραμμή δηλαδή».

Τσουνάμι νέων μέτρων

Στο ίδιο μήκος κινείται και η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, αναφορικά με το προτάσεις του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο τσουνάμι νέων μέτρων. Επίσης, σημειώνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της κυβέρνησης πως δε θα ακολουθήσουν νέα μέτρα έχουν αποδειχτεί στην πράξη φούσκες. Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι  από το 2009 και έπειτα η κλιμάκωση των μέτρων επιδεινώνει συνεχώς τη ζωή των εργαζόμενων και του λαού, οδηγεί στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.

Ακολούθως, αναφέρεται ότι δρομολογούνται πρόσθετα μέτρα για ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, με μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και εφαρμογή νέων ανατροπών στις συλλογικές συμβάσεις με στόχο, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΑΜΕ καταλήγει, σημειώνοντας ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τη βαρβαρότητα είναι η ελπίδα της οργάνωσης κλάδο τον κλάδο, σωματείο το σωματείο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, της ταξικής απάντησης των εργαζομένων, της κοινωνικής συμμαχίας με όσους πλήττονται από την πολιτική που ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By