Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας: Δολοφονική, ναζιστική οργάνωση η Χ.Α.

Ο γγ του ΚΚΕ τονίζει ότι «δεν μπορεί να ταυτίζονται οι λαϊκοί εργατικοί αγώνες με τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής»

koutsoubasA«Δολοφονική, ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, από θύλακες του οποίου αξιοποιείται» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» .

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσεις και δικαιώματα και τόνισε ότι εκεί παίζονται διάφορα παιχνίδια -και με αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής- μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών με στόχους, μεταξύ άλλων, και την πτώση του μεροκάματου, αλλά και την αλλαγή της σύνθεσης του σωματείου.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι, επί χρόνια διάφορες πολιτικές δυνάμεις ανέχθηκαν τέτοια φαινόμενα, καλλιεργώντας και κλίμα για πτώση του μεροκάματου ή για μείωση της φορολογίας στους εφοπλιστές κλπ, προσθέτοντας ότι πάνω σε αυτό το έδαφος γεννήθηκαν μορφώματα σαν τη Χρυσή Αυγή.

«Ποτέ δεν είναι αργά» απάντησε ο κ. Κουτσούμπας ερωτηθείς σχετικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, προσθέτοντας ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο και Ποινικό Δίκαιο στη χώρα που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν. Ταυτόχρονα υπογράμμισε σχετικά και με τη «θεωρία» των «δύο άκρων» ότι δεν μπορεί να ταυτίζονται οι λαϊκοί εργατικοί αγώνες με τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By