Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας: «Κάλπικη η αντιπαράθεση» ανάμεσα σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

«Για να κρύψουν, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την πραγματική σύμπλευσή τους με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου» υποστηρίζει ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ

koutsoubasA

Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται το «μονόδρομο» της ΕΕ, το χρέος -έστω και «κουρεμένο»- το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και τη διαχείριση της κρίσης με τα κριτήρια διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας θα είναι αναπόφευκτα, άσχετα αν θα ονομάζονται μνημόνια ή απλά «νομοθετικές ρυθμίσεις» δηλώνει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα». Επίσης κάνει λόγο για «κάλπικη αντιπαράθεση» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, «για να κρύψουν, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την πραγματική σύμπλευσή τους με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου».

Αναφορικά με τη θέση του ΚΚΕ για τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, τονίζει ότι είναι «μία αντιπαράθεση, που συντηρείται κυρίως από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη, άσχετα εάν ο ένας λέει ότι θα γίνουν το 2016 και ο άλλος το 2014. Θυμίζει την ιστορία του παλιού δικομματισμού για το ποιος θα κάτσει στο σβέρκο του λαού» και κάνει λόγο για «ουσιαστική σύγκλιση των δύο κομμάτων στα βασικά ζητήματα που είναι και οι αιτίες της ταλαιπωρίας του λαού μας«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By