Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντη Κουτσούμπα με τον πρεσβευτή του Ιράν για τις εξελίξεις στη Συρία

Αμφότεροι καταδίκασαν την σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα

KKEΤην ανησυχία της κυβέρνησης του Ιράν για την κατάσταση στη Συρία, αλλά και την επισήμανση ότι οι Σύροι είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν για το μέλλον τους, εξέφρασε ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μπεράμ Μπερούζ (Behram Behrouz) ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ιρανός πρεσβευτής, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «τα δεδομένα λένε ότι το καθεστώς Άσαντ δεν είχε κανέναν λόγο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Ακόμα και ο ισχυρισμός των ΗΠΑ ότι δεν έχουν ανάγκη την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ, δείχνει ότι έχουν πάρει αποφάσεις». «Μόνο η διεθνής κοινή γνώμη είναι αυτή που μπορεί να παρεμποδίσει αυτή την επίθεση», επισήμανε.

Εξάλλου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε στον κ. Μπερούζ τις θέσεις του ΚΚΕ και την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος σε στρατιωτική επέμβαση, καθώς και την απόρριψη των προσχημάτων, ενημέρωσε δε για τις κινητοποιήσεις που έχει οργανώσει και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι αυτές θα ενταθούν, καθώς και ότι είναι σημαντικό «να μην βρίσκει συμμάχους η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα», αλλά, είναι σημαντικός και ο ρόλος των λαών για να πιέσουν τις κυβερνήσεις.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε την κοινή ανακοίνωση καταδίκης της σχεδιαζόμενης στρατιωτικής επέμβασης από 70 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα κατόπιν, πρωτοβουλίας του ΚΚΕ, του Συριακού ΚΚ και του ΚΚ Τουρκίας και τέλος, επισήμανε ότι «η επίθεση στη Συρία θα οξύνει την κατάσταση στην περιοχή και αυτό αφορά τόσο το Ιράν όσο και άλλες χώρες».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By