Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας: Ο λαός να δώσει το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο»

«Η κυβέρνηση θυμίζει την ιστορία με τον Χότζα. Βάλε – βάλε αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές, μέχρι να κινδυνεύει να πάθει πλήρη ασφυξία ο φτωχός, κι ύστερα βγάλε σιγά- σιγά και μοίρασε και κανένα ψίχουλo» τονίζει ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ

 Koutsoumpas

Ο λαός πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο», στις εκλογές του Μαΐου, και να χαλάσουν τα σχέδιο όσων προετοιμάζουν τα σχέδια μια «ευρωενωσιακής πολυκατοικίας», τονίζει ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο «ΒΗΜΑ».

«Η κυβέρνηση θυμίζει την ιστορία με τον Χότζα. Βάλε – βάλε αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές, μέχρι να κινδυνεύει να πάθει πλήρη ασφυξία ο φτωχός, κι ύστερα βγάλε σιγά- σιγά και μοίρασε και κανένα ψίχουλο για να έχει να λέει ο πεινασμένος κι ευχαριστώ από πάνω, να αισθάνεται ανακουφισμένος που δεν τα «κακάρωσε»» δηλώνει και τονίζει: «Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις για ανακούφιση, που δήθεν θα προέλθει από την ανάκαμψη και την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, αφού η όποια επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις απώλειες σε δικαιώματα, ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης συνολικά».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, εκτιμά ότι «τη θέση του παλιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, παίρνει το σημερινό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, μαζί φυσικά με τους διαθέσιμους, από τις «ελιές» και τα «ποτάμια»», επειδή, όπως σημειώνει, «το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εναλλάσσει πλέον αυτοδύναμες κυβερνήσεις του δικομματισμού». Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ορκίζεται στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης -άσχετα αν κοροϊδεύει ότι όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν φιλολαϊκά, με μια δική του κυβέρνηση» και υποστηρίζει ότι «συνολικά ο λαός είναι σε χειρότερη θέση και θα συνεχίσει να είναι. Γιατί μπορεί το μνημόνιο να τελειώνει, όμως οι νόμοι του μνημονίου, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, η πολιτική της ΕΕ, οι νέοι μηχανισμοί εποπτείας είναι εδώ. Και αυτά δεν αλλάζουν με κούφια λόγια για δυναμικές διαπραγματεύσεις».

By