Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουτσούμπας: Ο λαός πρέπει να δυναμώσει την πάλη για να δει άσπρη μέρα

Ο Σαμαράς σκίζει το μνημόνιο κάθε μέρα και ο Τσίπρας θα το καταργήσει με ένα άρθρο και ένα νόμο

 Koutsoumpas

Οι προθέσεις του ΚΚΕ ως προς την ψήφιση ή μη στην διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αφορά «στα παζάρια και τις συναλλαγές που εξελίσσονται μεταξύ των άλλων κομμάτων, ούτε το εκάστοτε πρόσωπο του υποψήφιου, ούτε την άσκηση πίεσης μέσω αυτής της διαδικασίας για συντήρηση της εκλογολογίας», τόνισε ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά» ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να «παρακολουθεί ως απλός θεατής, αλλά να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τη συμμετοχή του στους αγώνες, με την αναγέννηση του κινήματος, με αλλαγή των συσχετισμών, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές, όποτε γίνουν».

Σχετικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί απόπειρας εξαγοράς και χρηματισμού βουλευτών, είπε ότι όσο αποκαλύπτεται πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται την στρατηγική της ΕΕ και της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, τόσο θα φουντώνει ο καβγάς για το «πάπλωμα».

«Αν έχουν, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, ας δώσουν στοιχεία ο ένας για τον άλλο, από ποιον χρηματίζεται ο ένας και από ποιον ο άλλος» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτώμενος αν το ΚΚΕ προβληματίζεται από τον κίνδυνο λεηλασίας της εκλογικής του βάσης, καθώς «στη συνείδηση του εκλογικού σώματος έχει αρχίσει να εμπεδώνεται η αντίληψη ότι ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα σημάνει μια ιστορική νίκη της αριστεράς», είπε ότι «στη συνείδηση του εκλογικού σώματος εμπεδώνεται κυρίως η αντίληψη να φύγουν αυτοί που κυβερνούν και μας έφεραν σε αυτό το χάλι και ας έρθει όποιος να ‘ναι, μήπως κάνει κάτι διαφορετικό».

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας προσπαθεί να εξηγήσει στον λαό ότι με βάση την πείρα (και) του παρελθόντος και των «ραντεβού στα τυφλά» που έδινε, πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με την ΝΔ, πρέπει να διαμορφώσει κριτήρια για το πώς πρέπει να αγωνιστεί τι πρέπει να επιλέγει στην κάλπη, έτσι ώστε να γίνει αυτός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια πραγματικά γνήσια λαϊκή διακυβέρνηση που θα μας βγάλει από την κρίση σε όφελος του λαού και όχι πάλι των μονοπωλιακών συμφερόντων.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους και όλες, χωρίς παρωχημένους προσδιορισμούς, όπως δεξιός, αριστερός, κεντρώος και έχοντας στο επίκεντρο του προβληματισμού του το πώς ο λαός θα προσπεράσει την λογική της «ανάθεσης» σε «σωτήρες», και πως θα ανακτήσει συνολικά τις απώλειες του και όλα αυτά που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν υπόσχονται.

Τόνισε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει εγγύηση για να πάρει ανάσες ο λαός σήμερα και για να βγει νικητής αύριο και πρόσθεσε ότι «στις τάξεις του ΚΚΕ χωράνε οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, όσοι υποφέρουν από την πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης και το χρέος στο λαό και έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων».

Σχετικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ στα ψηφοδέλτιά του -όπως και στις πρόσφατες εκλογές- συμπεριλαμβάνει έμπειρους αγωνιστές που δεν είναι μέλη του, αλλά συνεργάζονται με αυτό, ενώ ορισμένοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, τον παλιό ΣΥΝ ή άλλα κόμματα.

Αναφορικά με τον «Α. Σαμαρά που σκίζει το μνημόνιο κάθε μέρα» και τον Α. Τσίπρα που «θα το καταργήσει με ένα άρθρο και ένα νόμο», ο κ. Κουτσούμπας είπε «όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν», αλλά για τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δε λένε κουβέντα. Το μνημόνιο, η τρόικα δίνουν την σκυτάλη στους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ, στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τη δημοσιονομική πειθαρχία που θα φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για όλους τους λαούς των χωρών της ΕΕ».

«Αν ο λαός θέλει να δει άσπρη μέρα πρέπει να δυναμώσει την πάλη για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, σε ρήξη με τις συνολικές επιδιώξεις του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της ΕΕ» κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

By