Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουτσούμπας: Ο νόμος για την Παιδεία οδηγεί στη μισοκατάρτιση και τη μισοειδίκευση

«Η πάλη καθηγητών, μαθητών και γονιών πρέπει να είναι κοινή»

koutsoubasA«Ψηλά το κεφάλι, μην επιτρέψετε σε κανένα να σας πει παρακατιανούς, να μελετάτε και να έχετε άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στους μαθητές του ΕΠΑΛ Πετρούπολης το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε στους μαθητές να δώσουν και τη μάχη της μόρφωσης, όπως έχουν δώσει και άλλες μάχες στη ζωή τους, τόσο αυτοί, όσο και οι οικογένειές τους, και υπογράμμισε ότι ο συλλογικός αγώνας είναι εκείνος που μπορεί να αποδώσει καρπούς.

«Το σύνθημα όλων πρέπει να είναι: «ένας για όλους και όλοι για έναν, κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του στα προβλήματα», είπε ο κ. Κουτσούμπας και ανάφερε πως υπάρχει και ατομική ευθύνη, όμως αυτή λειτουργεί καλύτερα στη συλλογική πάλη και στις γενικές συνελεύσεις και δίνοντας το «παρών» στους καθημερινούς αγώνες.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι πρέπει να είναι κοινή η πάλη καθηγητών, μαθητών και γονιών, προσθέτοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί αυτή την κατάσταση στη Παιδεία. Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ.

Από την μεριά του ανέφερε ότι η υποβάθμιση δεν αφορά μόνο την Επαγγελματική Εκπαίδευση, αλλά και το Γενικό Λύκειο, αναφέρθηκε στη χθεσινή ψήφιση του νόμου για την Παιδεία και τόνισε ότι όλοι οι νόμοι είναι σε αρμονία με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By