Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ράβει από τώρα κυβερνητικό κοστούμι

Βολές από τον ΓΓ του ΚΚΕ κατά ΣΥΡΙΖΑ, που επανέλαβε τα περί «κολοτουμπών» της αξιωματικής αντιπολίτευσης

koutsoubasB

Ιδιαίτερα σκληρή γραμμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ, που μέσω του ΓΓ του, Δημήτρη Κουτσούμπα κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ πως εξελίσσεται σε ένα «νέο ΠΑΣΟΚ».

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Κουτσούμπας λέει: «Οι συνεχείς πολιτικές κωλοτούμπες, οι κοινές τοποθετήσεις με τον ΣΕΒ, η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Γι” αυτό ράβει ακριβό κυβερνητικό κοστούμι σε υπερατλαντικούς και ευρωπαϊκούς οίκους».

Και συνεχίζει: «Η κριτική μας στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι πρόκειται για ένα κόμμα επιρρεπές σε παρεκκλίσεις και ότι κάποιος πρέπει να τους βάλει στον ίσιο δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που υποστηρίζει συνειδητά την ΕΕ, υποστηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τους στόχους του κεφαλαίου, άσχετα αν τα «πασπαλίζει» με φιλολαϊκή ρητορεία».

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διαγραφή μέρους του χρέους, κοροϊδεύει συνειδητά, αφού και αυτό παραπέμπει σε ευρωπαϊκές διασκέψεις και συμφωνίες, που ακόμη και αν επιτευχθούν, θα υπάρχουν σκληρά ανταλλάγματα, τα οποία θα πληρώσει πάλι ο λαός» λέει.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι οι εκκλήσεις περί ενότητας της Αριστεράς που απευθύνει η «Αριστερή Πλατφόρμα» είναι ειλικρινείς, ο κ. Κουτσούμπας λέει: «Η Αριστερή Πλατφόρμα δεν είναι κάποιο άλλο κόμμα. Είναι ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα είναι και κάτι χειρότερο. Είναι το «αριστερό» άλλοθι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, στα αλισβερίσια με τους βιομήχανους, τους ευρωατλαντικούς εταίρους κλπ, για να ψαρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφους σε ανθρώπους αριστερούς, ριζοσπάστες».

«Που διαφοροποιούνται στα στρατηγικά ζητήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πουθενά. Θυμίζουν το «καλό» ή «αριστερό» ΠΑΣΟΚ που θα έβαζε δήθεν το ΠΑΣΟΚ στον ίσιο δρόμο και τελικά πήγε τη χώρα και το λαό στο γκρεμό» προσθέτει ο γγ του ΚΚΕ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κουτσούμπας κάνει την εκτίμηση ότι το νέο πακέτο βοήθειας δεν θα ονομαστεί Μνημόνιο, αλλά θα υπηρετεί τους ίδιους στόχους. Χαρακτήρισε, επίσης, εμπαιγμό τη συζήτηση για το πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε». Και συνέχισε: «Το να δίνεις κάποια ψίχουλα στους πάμπτωχους, αφού έχεις κάνει φτωχό όλο το λαό είναι μάλλον εμπαιγμός».

Αναφερόμενος στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές είπε ότι η μάχη αυτή κρίνεται στον πρώτο γύρο. «Δεν στηρίζουμε υποψηφίους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποδέχονται τη μετατροπή της τοπικής αυτοδίοικησης σε μακρύ χέρι του κράτους» τόνισε.

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι αυτή δεν αντιμετωπίζεται με την απαγόρευσή της ως κόμμα. «Μπορεί και να εμφανιστούν με άλλο όνομα, καταστατικό, άλλα στελέχη στην ηγεσία. Αυτό που χρειάζεται είναι η λαϊκή παρέμβαση για την απομόνωσή τους, όποια μάσκα κι αν φορούν».

By