Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουτσούμπας: Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διώκει την κομμουνιστική ιδεολογία

«Αν μπούμε σε κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος θα μας κυνηγάει ο κόσμος με τις πέτρες»

koutsoubasA

Για όλους και για όλα μίλησε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Ο κ. Κουτσούμπας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ενώ εξέφρρασε την πεποίθηση πως αν και βγαίνουμε από το μνημόνιο, «τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν». Σχολιάζοντας την προεδρολογία που έχει φουντώσει, επανέλαβε πως το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για πρόεδρο της δημοκρατίας και επισήμανε πως ακόμα και αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα κινείται στις κατευθύνσεις της Ε.Ε».

Ειδικότερα σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο σχολίασε πως «διώκει την ίδια τη λαϊκή πάλη, διώκει την κομμουνιστική ιδεολογία, δεν διώκει μόνο τη φασιστική ιδεολογία και βεβαίως ποινικοποιεί στην πραγματικότητα τη διαφορετική άποψη» και πρόσθεσε ότι με το κοινοτικό πλαίσιο που πάει να επιβάλει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στοχοποιείται όχι μόνο το ΚΚΕ, αλλά κάθε προοδευτική άποψη επισημαίνοντας «ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι επαρκής η ελληνική νομοθεσία για την αντιμετώπιση του ρατσισμού».

Μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτη την άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και τις απόψεις της κυβέρνησης αλλά και των κυβερνήσεων που έχουν ενσωματώσει αυτή την οδηγία, να εξομοιώνεται ο φασισμός- ναζισμός, αυτοί που έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τον κομμουνισμό, μια ιδεολογία ανθρωπιστική που παλεύει για να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που παλεύει για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης, ανέφερε ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως μια σειρά περιπτώσεων είναι προσωπική υπόθεση ενηλίκων ατόμων και δεν είναι, ούτε πρέπει να γίνει δημόσια, κοινωνική υπόθεση που να ρυθμίζεται με νόμο. Επίσης, είπε ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι οδηγείται σε εγκληματικές ενέργειες και πράξεις και αυτές πρέπει να διώκονται, ενώ σημείωσε πως το να βγει η Χρυσή Αυγή εκτό νόμου «δεν λύνει κανένα πρόβλημα».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι φασίστες, έχουν όμως προσωπική ευθύνη, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και σημαντικά τμήματα του κρατικού μηχανισμού που έχουν τέτοιους θύλακες.

Αναφορικά με το Μνημόνιο είπε ότι «από αυτό βγαίνουμε, αλλά τα μνημόνια διαρκείας παραμένουν, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2014 όλες οι χώρες της Ευρωζώνης είναι υπό καθεστώς μόνιμης επιτήρησης και όποια μέτρα δεν προχωρούν παίρνονται επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα».

Τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει μικρή ανάκαμψη για τμήματα του κεφαλαίου, αλλά για τον λαό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα αντιλαϊκά μέτρα του σήμερα και θα παίρνονται συνέχεια κι άλλα.

Σχετικά με τα δάνεια, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις «νέο έγκλημα» εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων και ανέφερε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που προτείνει μείωση του χρέους των λαϊκών νοικοκυριών μέχρι 200.000 ευρώ κατά 50% και το ίδιο για μαγαζιά που έχουν κλείσει και για ύψος χρέους 300.000 ευρώ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προσπαθεί να μετακινηθεί προς το κέντρο σε πιο συντηρητικές κατευθύνσεις.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Άγιο Όρος, του καταλόγισε «ψηφοθηρικούς λόγους».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε πως «αν δεν έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, θα έχουμε στις αρχές του χρόνου με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανένα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι το κόμμα δεν μπαίνει σε αυτήν τη σεναριολογία. Μάλιστα επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι αν μπει σε κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος «θα μας κυνηγάει ο κόσμος με τις πέτρες».

Αναφορικά με το αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι καλύτερη» είπε ότι θα κινείται στις συγκεκριμένες ράγες της πολιτικής και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

 

By