Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Κούρεμα» στους μισθούς των ιταλών μάνατζερ

Ο Ματέο Ρέντσι θέλει να μειώσει τους μισθούς των μάνατζερ των ιταλικών κρατικών εταιρειών

rentsi600_260214
Αποφασισμένος να μειώσει τους μισθούς των επικεφαλής των ιταλικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει κατά μεγάλο -ή ακόμη και το πλειοψηφικό- μέρος του μετοχικού τους κεφαλαίου το ιταλικό δημόσιο φέρεται ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας. Σε μια σειρά μέτρων που έχει ανακοινώσει έως τώρα η νέα ιταλική κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει την μείωση μέχρι και 12% των ετήσιων απολαβών των αποκαλούμενων «σούπερ μάνατζερ» του κρατικού μηχανισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ιταλικών Σιδηροδρόμων Μάουρο Μορέτι όμως δήλωσε ότι θεωρεί άδικη την απόφαση αυτή, διότι όπως υποστήριξε «η αποστολή και το επάγγελμα των μάνατζερ είναι διαφορετικό από εκείνο των πολιτικών, όπως διαφορετικοί είναι και οι στόχοι, οι υποχρεώσεις και οι απολαβές» τους.

Ο Ματέο Ρέντσι με παρέμβασή του μέσω του Διαδικτύου, σημείωσε πως «πρόκειται για θέμα βασικής σημασίας, που αφορά την κοινωνική ισότητα. Θα εφαρμόσουμε το μέτρο για την μείωση των μισθών των διευθυνόντων συμβούλων. . . αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η στήριξη και η επιδοκιμασία των ιταλικών οικογενειών».

By