Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Κούρεμα» 37,5% για τις καταθέσεις στην Τρ. Κύπρου

Δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τα διατάγματα. Έμμεσο «κούρεμα» μέσω δανείων και για καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ

fosphotos.com | Philippos Messinis
fosphotos.com | Philippos Messinis

 

Στο 37,5% θα ανέλθει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδα Φιλελεύθερος  το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Παράλληλα, δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τα διατάγματα για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και η απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής. Την θέση στον ειδικό διαχειριστή παραχώρησε – προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός- ο έως σήμερα διευθύνοντας σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Γιάνης Κυπρής, υποβάλλοντας την παραίτηση του.

 

Εντωμεταξύ όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα του το offsite.com.cy «με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας, συμψηφίζονται και εγγυημένες καταθέσεις των εκατόν χιλιάδων ευρώ με τα δάνεια των κατόχων τους. Την οργή για το κούρεμα των καταθέσεών τους άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα, διαδέχεται πλέον η απόγνωση γιατί βλέπουν να κουρεύονται ακόμα και εγγυημένες καταθέσεις των 100 χιλιάδων. Και αυτό γιατί, απόφαση την οποία ουδείς μπορεί ακόμα να εξηγήσει επακριβώς, οδηγεί σε συμψηφισμό δανείων με τις καταθέσεις στη Λαϊκή, με αφαίρεση του χρωστούμενου ποσού από τις 100 χιλιάδες και όχι από το σύνολο των καταθέσεων»

 

 

 

By