Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κρήτη: Στο νοσοκομείο έξι ναυαγοί που περισυνέλεξαν εμπορικά πλοία

Την ίδια ώρα εντοπίστηκαν από την ομάδα διάσωσης να επιπλέουν και δύο πτώματα, ένας ηλικιωμένος και ένα ακόμη παιδί

limeniko-soma-skafos

Με  συμπτώματα υποθερμίας νοσηλεύονται 6 ναυαγοί στο νοσοκομείο Χανίων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από δύο εμπορικά πλοία στη θάλασσα ανοικτά της Κρήτης.

Οι 6 ναυαγοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο surer puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγας Μάχης από όπου με δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Χαράλαμπο Δουλγεράκη από τους 6 ναυαγούς το σοβαρότερο πρόβλημα υγείας παρουσιάζει ένα μικρό κορίτσι.

Την ίδια ώρα εντοπίστηκαν από την ομάδα διάσωσης να επιπλέουν και δύο πτώματα, ένας ηλικιωμένος και ένα ακόμη παιδί.

Όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, και οι οκτώ ήταν επιβάτες σε ένα «δουλεμπορικό¨ σκάφος το οποίο βυθίστηκε σε απόσταση 300 μιλίων ανατολικά της Μάλτας.

Έρευνες πραγματοποιούν και σκάφη της Μάλτας και της Ιταλίας, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθησαν με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τα πλοία «CPO JAPAN» σημαίας Μεγάλης . Βρετανίας και «CMA CGM VERDI» σημαίας Λιβερίας, τα οποία έπλεαν 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των ακτών της Κρήτης, έξι διασωθέντες ναυαγοί, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

By